W prostocie siła i stara poczciwa pasta jajeczna jest na TOP liście moich dodatków kanapkowych.
Tym razem postanowiłam ją nieco ubarwić ciemną rdzą wędzonej, węgierskiej, sproszkowanej papryki.
- 4 jajka ugotowane na twardo
- i szczypior gęsty z białą cebulką
- 2 łyżki jogurtu naturalnego (ja miałam Activię akurat)
- pieprz, sól,
- 1 łyżeczka wędzonej, czerwonej papryki w proszku
Przy pomocy jajcarskiego urządzenia do krojenia, lub narzędzia egzekucji z "Kingsajzu" - jak kto woli, oraz z pomocą noża kroimy jajka w małe kostki. Kroimy cebulę, dodajemy jogurt i przyprawy - ot cała filozofia!
Mnie najlepiej smakuje z razowym chlebem, ale to już w sumie kwestia gustu i przekonań ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz