Dużo się działo…
Mnóstwo pracy, urlop, powrót i znów mnóstwo pracy …. Już zapomniałam jak
pachniały Bieszczady dwa tygodnie temu …..
Na blogu też niewiele się działo, bo już nie dałam rady najzwyczajniej w świecie.
Ale, ale … to, że nie wrzucałam, to nie znaczy, że na półkach w domu był jedynie ocet a my jedliśmy na mieście J
Wrzucę kilka zaległych przepisów i postaram się w miarę regularnie uzupełniać przepisy tej jesieni, a mam wrażenie, że sporo się będzie działo…..
Na blogu też niewiele się działo, bo już nie dałam rady najzwyczajniej w świecie.
Ale, ale … to, że nie wrzucałam, to nie znaczy, że na półkach w domu był jedynie ocet a my jedliśmy na mieście J
Wrzucę kilka zaległych przepisów i postaram się w miarę regularnie uzupełniać przepisy tej jesieni, a mam wrażenie, że sporo się będzie działo…..
Jesień już czuć
w powietrzu, choć lato najwyraźniej chce pozostawić po sobie miłe wspomnienia i
właśnie teraz sezon cukiniowy jest w pełni, zatem korzystajmy z taniej obfitości
tego wielozadaniowego warzywa
Placki z cukinii
- 80 dag cukinii
- 1 cebula
- Pół szklanki mąki
- 3 jaja
- 3 łyżki natki pietruszki, ewentualnie można dorzucić inne ulubione zioła, jeśli takowe są akurat na parapecie
- sól, pieprz
- Olej do smażenia
Dip Jogurtowy
- Jogurt naturalny – Około szklanki
- 1-2 ząbki czosnku – zmiażdżone lub posiekane (jak kto lubi)
- Pół pęczka szczypioru lub zwykłego szczypiorku, drobno pokrojonego
- Sól, pieprz do smaku
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Przygotowujemy dip jogurtowy, który serwujemy razem z plackami.
Szczerze? Zastanawiam się, czy nie wolę tych placków od
ziemniaczanych……
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz