środa, 13 listopada 2013

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Dania, które są dosknałą alternatywą dla nudnych kanapek i znakomitym pomysłem na szybki lunch, kolację czy poczęstunek dla gości.

Sałatka, którą robiłam dziś to efekt czystek lodówkowych i utylizacji otwartego słoika z suszonymi pomidorami :-))))
Składniki:

  • 1 worek ugotowanego ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (w kawałkach)
  • 4-5 plastrów pikantnych suszonych pomidorów
  • 1 ogórek kiszony
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól morska, pieprz do smaku


Wszystko razem łączymy i przyprawiamy.
(Oczywiście ogórek, cebula, pomidory, szczypiorek - wcześniej pokrojone :-)))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz